Δρ. Αρετή Ζωή Χειμωνίδου
Ph.D., PT., C.P.I., MSc Sport Physiotherapy, Exercise Therapy Specialist, Lecturer in MSK Physiotherapy, Clinical Pilates Trainer
Η Δρ. Αρετή Ζωή Χειμωνίδου είναι φυσικοθεραπεύτρια, Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη Φυσικοθεραπεία με εξειδίκευση στη Θεραπευτική Άσκηση και Μυοπεριτονϊακή Απελευθέρωση, απόφοιτος του ΑΤΕΙ Λαμίας και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Αθλητική φυσικοθεραπεία.
Είναι Clinical Pilates Instructor, μέθοδο που εφαρμόζει σε ασθενείς με νευρομυοσκελετικές παθήσεις και άλλες παθολογίες σε ατομικά και ομαδικά προγράμματα αποκατάστασης από το 2010.
Το 2016 δημιουργεί τη μέθοδο εξειδίκευσης στη Θεραπευτική Άσκηση Clinical Pilates βασισμένη στον κινητικό έλεγχο, την κινητική ανάπτυξη και τις μυοπεριτονϊακές αλυσίδες. Είναι έκτοτε εκπαιδεύτρια της μεθόδου Clinical Pilates Α-Ζ όπου διδάσκει επαγγελματίες φυσικοθεραπευτές με σκοπό την επαγγελματική τους εξέλιξη.
Είναι μέλος της EUSSER και εξειδικευμένη στο τομέα του κινητικού ελέγχου για τη βελτίωση της αθλητικής επίδοσης, των κινητικών προτύπων για την αποκατάσταση και πρόληψη μυοσκελετικών τραυματισμών (Kinetic Control – Performance Stability Training). Είναι διακεκριμένη κλινική φυσικοθεραπεύτρια σε Ελλάδα και Κύπρο με πάνω από 15 έτη εμπειρίας στο χώρο της αποκατάστασης. Έχει εξειδικευθεί σε διαφορετικές μεθόδους μυοσκελετικής και αθλητικής αποκατάστασης (Sport Physiotherapy, Strength and Conditioning, CBT, MFR, Dry Needling, Trigger Point Therapy, OMT, Medical Neuroscience κλπ) και έτσι μπορεί να μεταδώσει τις γνώσεις της μέσα από μία ολιστική προσέγγιση.
Είναι υπεύθυνη και εκπαιδευτής στην ακαδημία TherapyLab Academy όπου δραστηριοποιείται στο τομέα της εκπαίδευσης στην Μυοσκελετική και Αθλητική φυσικοθεραπεία.
Είναι ενεργή στην ακαδημαϊκή κοινότητα διδάσκοντας σε προγράμματα φυσικοθεραπείας – προπτυχιακά και μεταπτυχιακά σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος και της Κύπρου από το 2011. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη θεραπευτική άσκηση, Clinical Pilates, στη μυοσκελετική αποκατάσταση, αθλητική φυσικοθεραπεία και σε παθολογίες του ώμου – κυρίως RCSPS. Έχει συμβάλει με το ερευνητικό της έργο σε αρκετά επιστημονικά άρθρα και με παρουσιάσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια στον τομέα της φυσικοθεραπείας.